EPS - "nezapamćeni hakerski napad, kripto tipa"
#61
dešava da nestane kad prave neke izmene
Reply
#62
Provjerio sajt, nema podataka - stoji i dalje datum 15 jan.
Reply
#63
Mislim da sa tim grupama ništa nije uklesano u kamenu, možda je objava datuma samo bio pritisak na EPS da plati, pa onda možda EPS kaže e treba nam još vremena, i onda ovi im daju još vremena jer im je ipak cilj da naplate... svašta je moguće

a i svakako kad postave neće biti zabavno, probao sam da skinem neki drugi fajl čisto radi probe i baca greške, ne može ni da se skine. Još ako svi navale u isto vreme pa ga ubiju još više...

Nego takođe može biti i u EPSovom interesu da ovi objave fajlove ako nemaju backup tih fajlova, i oni mogu da skinu i povrate sve izgubljeno bez plaćanja... šta ih briga za nešto što se može otkriti iz fajlova, i ovako kontrolišu sve nacionalne medije i mogu da spinuju dok se ne zaboravi.
Reply
#64
Ili EPS plaća više puta... Big Grin
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
#65
molim vas po pravilima foruma - nemojte pisati neistine, neprovjerene cinjenice. samo ozbiljno i sa dokazima.
Reply
#66
Ne moramo više ni da pišemo na ovu temu, EPS je kompromitovan, podaci su iscureli, institucije su zakazale ponovo, pitanje je samo da li će i javnost da sazna šta je tačno sve iscurelo.
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
#67
(01-16-2024, 10:29 PM)1van Wrote: Ne moramo više ni da pišemo na ovu temu, EPS je kompromitovan, podaci su iscureli, institucije su zakazale ponovo, pitanje je samo da li će i javnost da sazna šta je tačno sve iscurelo.

Kako se tebi sad ne pojavi "strucnjak" i ne kaze da "nemas cvrstih dokaza"? ajd mi to reci lol
Reply
#68
Deo podataka EPS-a je dostupan za download na Qilin blogu.

   
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
#69
Sažetak situacije sa EPS podacima:

- Blog post sklonjen sa Home stranice Qilin bloga
- Blog post je još uvek dostupan preko direktnog linka
- Fajlovi su i dalje tu, ali je download još uvek prebukiran, zainteresovanost je očigleno velika
- Datum za part 2 pomeren

   

Izvor: https://twitter.com/ITkutak/status/1748258809238188163
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
#70
Gledajući druge skoro hakovane firme na sajtu Qillina, za jednu piše "The company makes a decision to ignore us, all personal data are open and available for download below."
Za drugu piše "We are waiting for you in the beginning of the next week. Hurry up... ". Možda su tražili produžetak roka za plaćanje.

Iako se već sumnjalo, iz ovoga se može zaključiti da EPS nije ignorisao Qillin nego ih je kontaktirao i pregovarao, ali se nećka, odugovlači, i/ili traži još vremena. Da li imaju nameru da plate ili samo odugovlače puštanje podataka ne znamo. 

Puštanje ovog dela podataka od EPS-a je da se pokaže da su ozbiljni, može se pretpostaviti da je EPS više puta tražio još vremena ako se vodimo inicijalnim datumom kada su trebali biti objavljeni podaci negde početkom januara.

Doduše puštanje fajlova je svakako beskorisno jer ga je praktično nemoguće skinuti... Baca greške, ne radi resume, užasno je sporo ako se nekim čudom uopšte i poveže da skida. Sve boljke tor mreže zajedno sa izvorom koji je očigledno prebukiran i/ili namerno loše podešen iz razloga da na primer onaj čiji podaci su ukradeni ne može da ih besplatno povrati na ovaj način.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)