Pravila foruma !!!
#1
01. Po registrovanju na forum prvo upoznajte njegov sadržaj, predstavite se, potražite temu na koju ste želeleli da postavite pitanje i tek nakon što se uverite da takva ne postoji - otvorite je u odgovarajućem pod-forumu.

02. Ne budite nestrpljivi pri čekanju odgovora. Ne ponavljajte pitanje bar sedam dana nakon prvo-postavljenog, može se desiti da vam se odgovor da odmah, ali nekad morate i sačekati neko vreme da se pojavi odgovarajuća osoba koja zna odgovor i koja će pitanje videti.

03. Ne ponavljajte teme. Na taj način otežavate pregled foruma i njegovu čitljivost.

04. Pitanja postavljajte jasno i dokumentovano da bi se lakše razumela i da bi vam se lakše odgovorilo. Duga pitanja znaju biti zamorna i odbojna za čitanje, to ne treba ni Vama ni nama.

05. Odgovore postavljajte tek ako ste sigurni da su tačni, na taj način doprinećete kvalitetu foruma.

06. Ne šarenite pisanja bez potrebe (podvučeno, podebljano, tekst u boji, smešci...), koristite te alatke sa razlogom.

07. Ne citirajte prethodni tekst jer se podrazumeva da se na njega odgovara. Izuzetak je isticanje njegovog određenog dela.

08. Prvo se upoznajte sa osobama na forumu, upoznajte ih kroz njihova pisanja. Tako ćete najbolje saznati koliko je čija reč "teška" tj. koliko vredi. Za to će vam trebati vreme, ali će vam se itekako isplatiti!

09. Strogo je zabranjeno svako naglašavanje/isticanje/ugrožavanje verskih, nacionalnih, rasnih, seksualnih i političkih razlika!

10. Strogo je zabranjeno korišćenje članova foruma, samog foruma i njegovog sadržaja, saznanja sa njega u svrhe novčane dobiti/profita! Ovde smo da učimo zajedno!

11. Obavezno je poštovanje autoriskih prava nevezano da li su autori članovi foruma ili ne.

12. Zabranjeno je postavljati linkove/veze ka piratskim i nelegalnim dokumentima bilo koje vrste (knjige, programi, zaštićena dokumentacija koja se ne može naći putem javnih alata, web lokacije, itd.).

13. Dozvoljeno je postavljanje sadržaja koji je prikupljen isključivo sa javnih resursa (sa Google, Shodan, i sličnih servisa), ili uz dozvolu autora/primaoca/zabrinutog građanina (npr. elektronska pošta). Nije dozvoljeno postavljanje informacija koje su prikupljene aktivnim metodama poput direktnog skeniranja portova, ili pogađanja URL-ova. Izuzeci su ono čemu možete da pristupite putem internet pretraživača tj. URL lokacije koje su već (bile) indeksirane ili ste redirektovani sa nekog drugog servisa, ili u slučaju provere dostupnosti nekog servisa (Ping, Traceroute, Dig, Curl, ...).

14. Da bi izbegli markiranje foruma, od strane anti-virus kompanija, malicioznim, zabranjeno je postavljanje direktnih linkova ka malicioznim ili kompromitovanim lokacijama. Kao i deljenje detektovanog malicioznog koda u tekstualnom obliku. Linkove postavljajte sa HXXP://LOKACIJA[.]TLD, a delove koda kao slike. Više detalja možete pronaći ovde: https://bezbedanbalkan.net/thread-4-post...tml#pid544.

15. Nije dozvoljeno postavljenje linkova ka marketima na crnom tržištu. Takođe, deljenje ovakvih linkova između članova je preporučljivo samo u slučaju da imate potpuno poverenje u osobu kojoj dajete ovakve informacije. Urednički tim će uzeti u razmatranje prosleđivanje ovakvih linkova drugim članovima samo u slučajevima kada osoba može da potvrdi svoj identitet (npr. Linkedin) i namere, i uz to ima minimum 100 bodova u sekciji za reputaciju na forumu.

16. Sav ekterni sadržaj koji je prikazan u sklopu foruma (npr. slike) mora biti postavljen na sam forum, a ne na eksterne resurse. Na ovaj način štitimo privatnost korisnika foruma. Ukoliko forum ima tehničkih ograničenja (npr. veličina fajla) kontaktirajte moderatore i oni će promeniti podešavanja.

NEPOŠTOVANJE PRAVILA DONEĆE VAM ZABRANU NJEGOVOG POSEĆIVANJA (A MOGUĆE I PRIJAVU NADLEŽNIM ORGANIMA), A POŠTOVANJE ISTIH DOBRO DRUŽENJE I MNOGA KORISNA SAZNANJA.

Preporučujemo i da pročitate zašto je pokrenut ovaj forum ovde: https://bezbedanbalkan.net/thread-1.html.


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)