„Sajber heroj“
#1
Vest: https://www.rnids.rs/lat/novosti/podrska...ezbednosti.

Quote:Izgradnja kapaciteta u oblasti sajber bezbednosti cilj je realizacije programa „Sajber heroj“ koji sprovodi Mreža za sajber bezbednost. Kroz vannastavni rad sa studentima i srednjoškolcima, treninge i učešće na takmičenjima mladi stiču i praktikuju znanja o sajber bezbednosti. Od ove godine Fondacija „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) priključila se projektu kao suorganizator jer je prepoznala značaj projekta i edukacije mladih čija će stečena znanja i veštine značajno doprinositi bezbednosti digitalnog okruženja.

Quote:Evropsko takmičenje nacionalnih timova u oblasti sajber bezbednosti (European Cyber Security Challenge) biće održano od 13. do 16. septembra u Beču, a Srbiju predstavlja tim od deset mladih stručnjaka. Događaj, čiji je ovogodišnji domaćin Austrija, organizuje se po osmi put, a realizuje se pod pokroviteljstvom Agencije Evropske unije za sajber bezbednost (ENISA), Evropske komisije i organizacije Cyber Security Austria.

Naša reprezentacija, tj. nacionalni tim Srbije imaće priliku da sa vršnjacima iz drugih zemalja razmenjuje iskustva i znanja, ali i da se takmiči u rešavanju zadataka iz oblasti veb-sigurnosti, bezbednosti mobilnih uređaja, kripto zagonetki, reverznog inženjeringa i digitalne forenzike.


[Image: attachment.php?aid=15]


Attached Files Thumbnail(s)
   
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
#2
Očekujemo uskoro člana @NZT koji će moći nešto više da nam kaže na ovu temu Smile
Reply
#3
Quote:U subotu 11. marta 2023. u 10:30 počinje četvrto po redu nacionalno takmičenje iz sajber bezbednosti za učenike i studente - Serbian Cybersecurity Challenge 2023. U ovoj kvalifikacionoj fazi imaće priliku da se takmiči više od 300 prijavljenih studenata. Kvalifikaciona faza će trajati do nedelje u ponoć.

[Image: attachment.php?aid=689]


Attached Files Thumbnail(s)
   
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)