[Rešeno] new.fil.bg.ac.rs - keyword spam

Na (arhiviranom|eksperimentalnom|itd) podsajtu Filološkog fakulteta u Beogradu new.fil.bg.ac.rs sam uočio vrlo agresivan spam ključnih reči.

Putanja:
Code:
new.fil.bg.ac.rs/kik

5.300+ rezultata:

Sami "članci" su maksimalno bizarni. Upućuje na salatu reči raznih "struganih" izvora sa interneta koje su pokupili botovi.

Vredi napomenuti da za ove "članke" postoji interesantna kvaka - ukoliko User-Agent string ne sadrži Googlebot string, većinom se stranica neće učitati, odnosno, "vrteće" do timeouta na pretraživaču kao da je postavljen neki aplikativni sleep. Ovo je verovatno urađeno kako bi zavarilo trag, ali ostaje nejasno zašto ponekada učitava i bez Googlebot UA. Razne su mogućnosti; može biti nameštena procentualna šansa da prođe, sesija koja se sačuva nakon što probam prvo sa Googlebot UA pa bude dopušteno ili važi samo za određene linkove, i tako dalje...

Ovo je definitivno ušlo kroz bušnu aplikaciju ili preciznije plugina, ali nije mi jasna namera, osim ako mi u salati nešto ne promiče. Linkova nema; po naslovima i sadržaju ne vidim kako bi moglo pomoći pri SEO.

Ova pojava je počišćena neko vreme nakon prijave sredinom aprila.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)