Ови подаци су доступни за даунлод на сајту Медицинског факултета ВМА Универзитета одбране (???)
Медицински факултет ВМА
|
02-05-2024, 05:53 PM
Molim te samo napomeni da si do dokumenta došla putem Google, ili neke druge OSINT tehnike.
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Иване, још увек је ОСИНТ далеко.
![]() ![]() ![]() У овом случају Гугл је био довољан. ![]()
02-06-2024, 09:30 AM
:facepalm:
good find i hvala za share! mislim da bi trebao da se menja zakon, jmbg da bude javna stvar, jos malo svakom ce biti online bez pardona ... ![]() Skoro saznah staru pricu da na sajtu APR-a pravnim licima stoji jmbg javno dostupan svakom ![]()
02-06-2024, 10:15 AM
Slažem se, previše je leakova da bi se sada radilo na tome, ili da svi komplet menjamo JMBG-ove + da se menja zakon da bude striktniji po tom pitanju.
#BudimoSajberSvesni
02-06-2024, 11:24 AM
Ima neko pravno načelo (mislim da se zove minimizacija) i na osnovu njega ne treba deliti informacije kada to nije neophodno. Npr. fotka u cv nije neophodna sem ako ne konkurišes da budes fotomodel. Ne znam zasto je JMBG u Apr-u "opravdano" dostupan al na ovom dokumentu sa Vma ja mislim da je višak i može da ugrozi osobe sa spiska. I da treba uzbunjivati I senzibilisati javnost.
Da zovemo VMA? ![]() Psihološki ovo možda možemo da kategorizujemo kao potencijalni rizik od ugrozavanja kontrole (osobe nad sopstvenim zivotom), kriminalizacija, nasilje tj. viktimizacija.... Nasilje se ne može pobediti/isključiti... Itd itd |
« Next Oldest | Next Newest »
|
Users browsing this thread: 1 Guest(s)