Lažna fejsbuk stranica Beogradskog Aerodroma nudi kofere ali krade platne kartice
Neko mi poslao oglas koji im je iskočio na fejsu pa sam uzeo da ispitam o čemu se radi. Oglas u pitanju:

čak ima i zadovoljnih mušterija iz Rumunije, neverovatno!

kad se klikne šalje na prize4you1 .store/product/branded-shoe-load/?utm_campaign=tULfYrGF8A&pl=%7B%7Bplacement%7D%7D

na prize4you1 .store bez ičega ima neki kobajagi legitiman sajt, klasična priča da se sakrije

Nudi kao neki upitnik:

Pa klasičnu "nagradnu igru" koja se reciklira na raznim prevarantskim sajtovima:

Iz drugog pokušaja se izvlači nagrada!

I šalje na sajt main.thesecuronline .com gde će tražiti podatke i ukrasti ih, uključujući i platnu karticu:

stranice za skupljanje podataka izgledaju ovako:

Stranica na fejsu trenutno vodi kampanju oglasa:

o stranici:

prijavio sam sve fejsu i neke prijave nisu prihvaćene a na ostale će verovatno po običaju odgovoriti kroz mesec dana:

Drugi pokušaj sam radio sa desktopa pa mogao malo bolje da ispratim, kada se klikne na dobijenu nagrad:

ode na preloadclick1 .com/click sa parametrima kao neki tracking

onda na track.buzz-track .com/click sa parametrima

onda konačno na main.secur-order .com/c/index?project=1307&cc=RS&camp=14597&access=13579&aff=buzz&m=mb_158&publisher=buzz_158_4&ymid=34ebe3c2-779e-11ef-9742-28924a3ab82c&pub_id=4

widgete za plaćanje vuče sa truevo .eu/v1/paymentWidgets/img/brand.png

takođe radi nešto sa track.vonxoks .com pa sa track .buzz-track.com

IPevi:

Code:
prize4you1.store has address 165.232.92.176 (DO)
truevo.eu has address 2.16.16.179 (Azure)
truevo.eu has address 2.16.16.182
track.vonxoks.com is an alias for histingplacted.com.
histingplacted.com has address 18.195.174.160 (AWS)

sve ostalo na CF
Reply

Messages In This Thread
Lažna fejsbuk stranica Beogradskog Aerodroma nudi kofere ali krade platne kartice - by milos_rs - 09-20-2024, 10:57 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)