Pozdrav od Hane K.
Yoda, večer dobro (nadam se da je vic skontan).

Da, školica može da sačeka. Ove godine sam htjela da upišem, zakasnila na upis i halali Huso materi.

Što se tiče Sec-a... Ma joj... Problem je što mi je dosta stvari interesantno, tako da zasad pokušavam da učim "kako idem". Materijala ima bruku, ali sve dok mi ne stigne nova matična ploča od starog, jačeg laptopa, Linuxa neću ni gledati.

Rado bih ga utrpala u virtuelnu mašinu pa se igrala, ali trenutno radim/učim na slabijem laptopu, tako da će i to malo da pričeka.

Pošto ulazim u programiranje (opet!), zanimaju me najdublje sfere - na koji način funkcionišu maliciozne skripte, zašto memorijska alokacija pomaže pri pisanju virusa, kako petljama krekeri rade... Toliko imam ideja za nekakve gluposti, da to nije humano.

Mreže su mi također zanimljive, samo što za njih je potreban malo pedantniji mozak od mog - ne volim suhoparnu štrebanciju, ali zato izuzetno poštujem takve ljude (a upoznala sam ih dosta, stvarno).

Ali eto, prije 2 sedmice sam uspjela da 2 switcha što mi je brat dao na poklon da uštekam da ferceraju. Naime, adaptere nismo imali, pa sam na switchevima pročitala koji je potreban (npr. 5V 1.2A za prvi), pa na pauzi na starom poslu kupila 2 nova novcata LAN kabla (jedan od 10m, drugi 15, onda skontala da mi ni ne treba switch zbog dužine kabla). Jedan je CAT6, drugi CAT5, pa našla dongle da imam Ethernet port, vrisnula kad sam vidjela da radi... Avantura i po.
Scio me nihil scire.
Reply

Messages In This Thread
Pozdrav od Hane K. - by Hana.Kovačević - 11-29-2022, 06:47 PM
RE: Pozdrav od Hane K. - by 1van - 11-29-2022, 07:53 PM
RE: Pozdrav od Hane K. - by y0d4 - 11-29-2022, 08:01 PM
RE: Pozdrav od Hane K. - by Hana.Kovačević - 11-29-2022, 08:57 PM
RE: Pozdrav od Hane K. - by y0d4 - 11-29-2022, 10:42 PM
RE: Pozdrav od Hane K. - by Hana.Kovačević - 11-29-2022, 10:44 PM
RE: Pozdrav od Hane K. - by maxxa - 12-02-2022, 10:03 AM
RE: Pozdrav od Hane K. - by Hana.Kovačević - 12-02-2022, 01:05 PM

Forum Jump: