progress.rs mi je zanimljiv jer se dugo trača da je to nova bot platforma ali bez puno opipljivih dokaza pa sam pretražio u kom kontekstu se spominje po internetu i nema nešto mnogo priče, ali ima nešto:
anegdotalna priča svakako ali onda sam onda malo kopao po X-u i naleteo na jednu odličnu potvrdu cele priče :
link: x .com/Nikola250742/status/1898739563360665962
Ovo je očigledno bot nalog koji repostuje skoro pa sve od glavnog naloga SNS-a kao i istaknutih SNSovaca pa i razni drugi partijski sadržaj očigledno je da ovo radi po naređenju :
I baš se zeznuo juče i nije primetio da je podelio pogrešan link iz naređenja i to ne samo pogrešan nego link od same bot platforme. UPS!
link je progress .rs/stranice/aktivnosti/deljenje/index.php ali vodi na glavnu login stranicu:
ako pretpostavimo da ovo jeste sajt za organizovano botovanje a nemamo razloga da sumnjamo u to, iz same putanje linka je jasno da se radi o aktivnosti za botove, tj. deljenje nekog sadržaja
Ako pogledamo spisak pratilaca i praćenih od ovog naloga nailazimo na još gomilu botova. Pošto X ograničava prikaz praćenih i pratilaca i čak nije moguće ni preko APIja dobiti takav spisak bez Enterprise licence koja košta na hiljade dolara mesečno, mogu samo da izvučem one koje mi prikazuje preko same stranice:
verifikovani pratioci ovog naloga:
deo običnih pratioca ovog naloga, može se pretpostaviti da su svi bot nalozi:
nalozi koje ovaj pronađeni bot nalog prati, može se pretpostaviti da je većina bot naloga ali možda ne svi:
Iz njegovih praćenih naloga sam naleteo na jedan koji je izgleda u pripremi za botovanje, ima oko 1500 pratilaca i ovaj broj brzo raste, pretpostavljam da su svi dobili naređenje da zaprate ovaj nalog. Šteta što nemamo način da izvučemo celokupni spisak naloga...
anegdotalna priča svakako ali onda sam onda malo kopao po X-u i naleteo na jednu odličnu potvrdu cele priče :
link: x .com/Nikola250742/status/1898739563360665962
Ovo je očigledno bot nalog koji repostuje skoro pa sve od glavnog naloga SNS-a kao i istaknutih SNSovaca pa i razni drugi partijski sadržaj očigledno je da ovo radi po naređenju :
I baš se zeznuo juče i nije primetio da je podelio pogrešan link iz naređenja i to ne samo pogrešan nego link od same bot platforme. UPS!
link je progress .rs/stranice/aktivnosti/deljenje/index.php ali vodi na glavnu login stranicu:
ako pretpostavimo da ovo jeste sajt za organizovano botovanje a nemamo razloga da sumnjamo u to, iz same putanje linka je jasno da se radi o aktivnosti za botove, tj. deljenje nekog sadržaja
Ako pogledamo spisak pratilaca i praćenih od ovog naloga nailazimo na još gomilu botova. Pošto X ograničava prikaz praćenih i pratilaca i čak nije moguće ni preko APIja dobiti takav spisak bez Enterprise licence koja košta na hiljade dolara mesečno, mogu samo da izvučem one koje mi prikazuje preko same stranice:
verifikovani pratioci ovog naloga:
Code:
Vesna922
Atila2307Atila
RakicNenad013
deo običnih pratioca ovog naloga, može se pretpostaviti da su svi bot nalozi:
Code:
@SaskaZ87378
@Milance_miki
@jpopovic265
@ana_brakoni
@Bojanaa81
@aca28060
@bintaro_em38121
@mrndammrndam
@rosa_ivanisevic
@Uros_Todor
@Jovana_Mirkov
@PERSEFONA_2000
@Zivan70
@Janko_Matic8
@Pero63779Jelena
@Vesna922
@SaritaSara63sa
@rokoko024
@DjapaJovica3112
@Bobica715793765
@LadyDbug911
@Atila2307Atila
@Micikaseodmara
@CecaaCecka
@Dijana_O994
@svevlad5
@izproslihzivota
@Natasam987
@jovanica1789
@79_lavrnic
@VErdapski
@NemanjaGeric9
@DusankaRajcic
@boki_Lubenica
@radovankoj25209
@BrankaVlaisavl1
@CecilTomas87909
@draganajo33
@BojanaSavic1977
@NevenaNensi91
@mpejic591
nalozi koje ovaj pronađeni bot nalog prati, može se pretpostaviti da je većina bot naloga ali možda ne svi:
Code:
@stud_bezroleksa
@milanstosic324
@radonjin
@Miljanac987
@Milance_miki
@petrovicema973
@Bojanaa81
@Uros_Todor
@Petarpera94
@DaniLeskovac17
@jo66982520
@n_pobednica
@Miladraga78
@KosticA652
@Nikolic7Dr
@PufnaPufnica8
@SamoPesic
@marija_saviccc
@AtlagicBorivoje
@mika19__
@PERSEFONA_2000
@Bobica715793765
@Atila2307Atila
@jelena_petra80
@LadyDbug911
@Dragann78
@SaritaSara63sa
@DelicZlatica1
@gordana_g_
@Vesna922
@SaskaZ87378
@MiroslavEk81771
@Zivan70
@rokoko024
@KojicRadovan
@DjapaJovica3112
@CecaaCecka
@Micikaseodmara
@Nina97nikolina
@SlobodankaP2
Iz njegovih praćenih naloga sam naleteo na jedan koji je izgleda u pripremi za botovanje, ima oko 1500 pratilaca i ovaj broj brzo raste, pretpostavljam da su svi dobili naređenje da zaprate ovaj nalog. Šteta što nemamo način da izvučemo celokupni spisak naloga...