12-20-2024, 08:38 PM
I uredniku kanala Slavija info Ljubomiru Stefanoviću u telefon ubačen špijunski softver
Quote:Stefanović je za Danas potvrdio da je u njegovom telefonu pronađen ovaj špijunski softver.
„U trenutku otmice kada mi je oduzet automobil i telefon predstavu nisam imao da će, dok vode informativni razgovor i dok mi prete, u telefon ubaciti špijunski softver koji može da radi printskrin ekrana, da pali kameru i zvuk i kada telefon ne koristim“, kaže Stefanović.
Dodaje da je iz predostrožnosti nakon saslušanja promenio telefon i zapljenjeni dao na veštačenje koje je i dovelo do toga da se otkrije čime se BIA bavi i da im se dodatno sruši reputacija, ali i da im se zabrani dalje korišćenje ovakvih programa.
„Drago mi je da je veštačenje Share fondacije potvrdilo moje sumnje u vezi telefona, a pravdu ću dalje tražiti pravnim putem. Advokat Nikola Lakić me je posavetovao da za drugo krivično delo koje su počinili podnesem novu krivičnu prijavu protiv pripadnika BIA, iako još specijalno tužilaštvo nije reagovalo ni na prvu krivičnu prijavu i nije dalo nalog za hapšenje počinioca“, navodi naš sagovornik.