Jedan istraživač je napisao o hakovanju jednih prevaranata koji operišu u Americi koristeći isti pošta scam i tako otkrio dosta ranije nepoznatih podataka, naravno počinioci su iz Kine kao što je i često slučaj sa raznim globalnim prevarama:
WIRED: USPS Text Scammers Duped His Wife, So He Hacked Their Operation
tehnički blog istraživača sa detaljima:
Hacking the Scammers
Systematic Destruction (Hacking the Scammers pt. 2)
Obzirom da je otkrio da se softver za prevaru prodaje za $200 mesečno, moguće je da neka druga ekipa operiše za tržište balkana, a ne ova koju je on otkrio, naročito jer onu koju je otkrio šalje samo na iPhone uređaje.
Pregledao sam trenutno aktivan "naš" sajt, i meni deluje da nema veze sa ovim otkrivenim softverom, u potpunosti je drugačije sve, komunikacija ide preko websocketa, ne postoji ni jedan od ovih endpointa koji je otkrio iz članka. Definitivno je neka druga ekipa i verovatno ne koriste ovaj softver ili su ga klonirali i promenili
WIRED: USPS Text Scammers Duped His Wife, So He Hacked Their Operation
tehnički blog istraživača sa detaljima:
Hacking the Scammers
Systematic Destruction (Hacking the Scammers pt. 2)
Obzirom da je otkrio da se softver za prevaru prodaje za $200 mesečno, moguće je da neka druga ekipa operiše za tržište balkana, a ne ova koju je on otkrio, naročito jer onu koju je otkrio šalje samo na iPhone uređaje.
Pregledao sam trenutno aktivan "naš" sajt, i meni deluje da nema veze sa ovim otkrivenim softverom, u potpunosti je drugačije sve, komunikacija ide preko websocketa, ne postoji ni jedan od ovih endpointa koji je otkrio iz članka. Definitivno je neka druga ekipa i verovatno ne koriste ovaj softver ili su ga klonirali i promenili