Ivan Ivanović lažni "intervju" - Immediate Byte / Instant Profits AI "kripto" prevara
Prevara je veoma slična mnogim već viđenim prevarama na isti šablon.

Može biti i intervju sa Anom Grubin, u medijima je objavljeno danas o prevari ali već sam video i ranije da se spominje na mrežama

DANAS: Nova prevara kruži internetom: Zloupotrebljena imena Ivana Ivanovića i Ane Grubin

Pošto sam našao neke informacije ajde da dokumentujem:

Prevara se širi preko fejsbuk oglasa sa kompromitovanih Facebook naloga:

Na žalost nemam ni jedan izvorni link da vidim ka čemu vodi i gde redirektuje, ali sam ipak uspeo naći neke informacije i dođem do samog krajnjeg sajta preko pretraga.

Oglas na kojem je domen navodno www.kurir.rs mi nije jasan kako je moguć, možda je IDN ali ne verujem da bi prevaranti plaćali toliko novca za .rs domen koji će kratko trajati.

Ali navodno taj oglas sa naizgled linkom kurira otvara sledeće tako da verovatno redirektuje na njega:

Domeni koji su mi poznati:

Code:
faxnews24.com | Creation Date: Apr 14, 2024 08:04:28 | Registrar: NameCheap, Inc. | Host DNS A record: 188.114.97.2
oxinnews24.com | Creation Date: Apr 17, 2024 09:27:47 | Registrar: NAMECHEAP INC | Host DNS A record: 188.114.96.2
lokinews24.com | Creation Date: Apr 17, 2024 09:27:52 | Registrar: NameCheap, Inc. | Host DNS A record: 104.21.69.27
iaprecon.info | Creation Date: Apr 08, 2024 19:19:35 | Registrar: SAV.COM, LLC | Host DNS A record: 104.21.56.110

Na reddit temi koja mi je jedan od izvora sam video da piše da se ovo zove "Instant Profits AI", guglajući sam našao dosta o tome da je prevara. Ali sam našao i članke na medium.com sa naslovom, na primer "Mike Hosking Instant Profits AI Review — Scam Or Legit?" :

Posle sam guglajući Ivan Ivanović prevara naleteo na identičan članak bukvalno isti tekst ali preveden i modifikovan za naše tržište:

Ivan Ivanović Immediate Byte Pro Recenzija — prevara ili zakonitost?

Ovde sam došao do linka ka prevari snbghllytrk .com/RO/Instant-Profits-AI.php

Code:
snbghllytrk.com has address 192.124.249.11

koji redirektuje na official-website-platform .net/immediate-byte-pro/

Code:
official-website-platform.net has address 192.124.249.57

i izgleda ovako:

Posle pravljenja "naloga" redirektovao me na clckclcktrkr .com/api/v1/brokers/login/redirect.php?signupID=... 

Code:
clckclcktrkr.com has address 149.3.170.133

pa na autologinstgr .com/api/v1/brokers/login/redirect.php?signupID=...

Code:
autologinstgr.com has address 78.41.207.145

I na kraju na marketstrading .ai/#?prfToken=Bearer%20...............&prfRedirectUrl=/deposit

ali sajt ne radi, domen nema DNS, a whois server .ai TLDa ne funkcioniše pa ne mogu da vidim ništa o domenu, doduše našao sam skrinšot sajta drugde:

izvori za nešto od ovoga što sam preneo:

https://www.reddit.com/r/AskSerbia/comme..._ovo_scam/

https://www.reddit.com/r/serbia/comments...o_desetak/

https://www.reddit.com/r/Scams/comments/..._is_legit/

i jedan komentar kako ova prevara funkcioniše :

Reply

Messages In This Thread
Ivan Ivanović, Jovana Joksimovic lažni "intervju" - Immediate Byte "kripto" prevara - by milos_rs - 05-22-2024, 09:13 PM

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)