#HocemoAmberAlert
#1
Quote:...
U Evropi desetine zemalja imaju sistem Amber alert. Sistem je u većini država postavljen tako da kada dete nestane informacija o tome se širi putem televizije, radio stanica, bilborda… Kako se ističe, nakon aktiviranja ovog sistema u 96 odsto slučajeva dođe do pronalaska nestalog deteta u prvim satima nakon nestanka.
...
On je dodao da Amber alert u svom punom obimu podrazumeva širenje informacija o nestalom detetu ne samo putem društvenih mreža već i preko mobilnih operatera, televizija i radio stanica, tržnih centara, naftnih kompanija, službi koje vode brigu o auto-putevima
...
Istraživanja organizacija koja su se bavila funkcionisanjem Amber alerta govore u prilog tome da kada je taj sistem aktivaran, u oko 96 odsto slučajeva dete se pronađe u prva tri sata. Policija je ta koja prva prima informaciju da je dete nestalo i prva kreće u potragu, ali policija inače bez građana ne treba i otežano je da bilo kakvu akciju sprovodi a kamoli ako je nestalo dete – objasnila je Radovanović nedavno za Danas.
...

Ceo tekst: https://www.danas.rs/vesti/drustvo/sta-j...-u-srbiji/, arhivirano: https://archive.ph/qiG0j.
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)