Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju pripejd korisnika
#1
Quote:Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred u Službenom glasniku broj 8/24 od 2. februara 2024. godine. Pravilnikom je uvedena registracija krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd) u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama koja će biti obavezna počev od 10. februara 2025. godine.

Ovo znači da će, počev od navedenog datuma, prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice, što će moći da urade u poslovnicama ili preko interneta otvaranjem naloga na potpuno bezbedan način.

Donet Pravilnik stupa na snagu 10. februara 2024. godine i već od tada će svi neregistrovani pripejd korisnici moći da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

Neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara 2025. godine moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obavezna i za postojeće i za nove korisnike. Nakon 10. februara 2025. godine korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora.


Izvor: https://mit.gov.rs/vest/sr/3501/pravilni...isnika.php
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
#2
meh... kontam da su dojave za bombe dosta doprinele ovome da se ubrza zakon..
Reply
#3
Moguće. Samo ne vidim to kao neko veliko rešenje. Kriminalci će i dalje imati SIM kartice drugih ljudi (zapravo povećaće se drugi oblici kriminala), i dalje će koristiti razne enkriptovane ("SKY") telefone, i dalje će postojati razni VOIP servisi koji se plaćaju kripto valutama, itd...
“If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito.” - Dalai Lama XIV
Reply
#4
ma naravno, gase sumski pozar casama sa vodom fazon....
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)